MOOS

Lang geleden diep onder de grond was er eens een mollenfamilie die wat graafde in het rond. Dit doen ze altijd in de nacht want dan is het zo lekker stil, dan liggen ook de bovenburen te slapen. Deze mensen hebben voor de hele kleine kinderen een heel mooi trucje bedacht, hij is zacht en rond en past precies in een baby zijn mond en als je er  maar lang genoeg op zuigt vallen die mensen baby’s vanzelf in slaap.

Toen vader mol dit had gezien wilde hij dit voor zijn zoon ook wel eens proberen, want omdat de bovenburen overdag de hele dag op zijn dak lopen deed Moos zijn ogen steeds weer open. 

Geen oog deed hij dicht en daarom is de vader van Moos op een dag ook voor de speen gezwicht.
Maar wat vader  mol niet wist, want van een mollentandarts hebben ze namelijk nog nooit gehoord is dat de  tandjes van Moos langzaam steeds schever en schever gingen staan.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren dacht Moos !? Is mijn vader soms blind? Toen Moos het vroeg aan zijn vader was zijn antwoordt “ik wou dat je net zo lekker kon slapen als alle mensen kinderen”, nou dat is wel mooi gelukt alleen zijn Moos zijn tanden wel scheef gedrukt.

Omdat Moos nogal een pienter molletje is en mensen kinderen heel lief vind dacht hij na over wat zijn vader tegen hem zei en van de gedachten van scheve tanden bij kindjes werdt hij niet blij. Ik moet ze helpen! En hij verzon een plan, ik ga vanaf nu spenen sparen en dan alleen de mooiste exemplaren.

En zo gaat het nu al tientallen jaren dat Moos graaft en graaft, op zoek naar alle vormen en maten en hij sleept ze mee naar huis door alle ondergrondse gaten. Thuis hangt hij ze dan aan de wortels van de boom waaronder hij woont en de kindjes worden met een mooie knuffel beloond. Zo kunnen de mensen kindjes evengoed lekker slapen.

© 2018 - 2021 SPENENMOL | sitemap | rss